Gerechtsdeurwaarder Amersfoort

Gerechtsdeurwaarder Amersfoort

Een groot voordeel van Groeneveld Gerechtsdeurwaarders is dat als u op zoek bent naar een gerechtsdeurwaarder in Amersfoort u het gehele incassotraject aan ons kunt uitbesteden. Wij treden dan als incassobureau in Amersfoort op en kunnen als het zover komt ook gerechtelijke stappen ondernemen. Zo brengt u alles onder bij slechts één bedrijf. Wel zo makkelijk, want een incassotraject is al ingewikkeld genoeg.

Stappen gerechtsdeurwaarder Amersfoort

Als u wilt starten met het incassotraject, kunt u eenvoudig via ons als uw gerechtsdeurwaarder in Amersfoort een pre-incassobrief versturen op ons briefpapier via DebKey. Dit is de laatste brief die u verstuurt waarmee u de debiteur nog een keer vriendelijk verzoekt te betalen. 

Pre-incassobrief versturen

Vervolgens nemen wij het van u over. Als de debiteur nog steeds niet betaalt na het versturen van deze brief, dan begint het minnelijk incassotraject. Tijdens deze fase nemen wij meerdere keren contact op met de debiteur (twee keer schriftelijk en één keer telefonisch). Blijft betaling van uw debiteur dan nog steeds uit, dan heeft u drie opties:

 • Het dossier sluiten
  U besluit geen verdere stappen te ondernemen. Over het algemeen kiezen crediteuren bij vorderingen vanaf €1.000,- ervoor om te starten met het gerechtelijke traject. Is het openstaande bedrag minder dan €1.000,-, dan kiest de helft van alle crediteuren ervoor het dossier te sluiten.
   
 • Starten met het gerechtelijke traject
  Heeft u de voorschotnota voldaan, dan stellen wij de dagvaarding op. Gaat u akkoord dan dienen wij deze in bij de rechtbank. Vervolgens krijgen we te horen wanneer de zittingsdatum is waarop de debiteur verwacht wordt te verschijnen. Als de debiteur zich niet verweert, spreekt de rechter direct een vonnis uit. Een extra zitting is mogelijk indien de debiteur zich wel verweert. Is het vonnis door de rechter uitgesproken, dan worden wij hiervan op de hoogte gesteld. U krijgt het vonnis direct van ons te horen. Het executietraject begint, bij een toewijzend vonnis. Het executietraject is de laatste fase van het incassotraject. We informeren de debiteur over het vonnis voordat wij de executiemaatregelen uitvoeren. U heeft de keuze waarop u beslag wilt leggen: het banksaldo, het inkomen, bankrekening of de inboedel.
   
 • Alternatieve maatregelen treffen
  Wij helpen u een overeenkomst met uw debiteur te sluiten.

Meer over het incassotraject