Gerechtsdeurwaarder Ede inschakelen

Gerechtsdeurwaarder in Ede of omgeving

Groeneveld Gerechtsdeurwaarder is uw gerechtsdeurwaarder in Ede of omgeving, als u stappen wilt ondernemen tegen de debiteur die zijn factuur maar niet betaalt na aanmaningen van uw kant. Als u het er niet bij wilt laten zitten is het verstandig om tijdig contact met ons op te nemen, want openstaande rekeningen kunnen verjaren.

Groot voordeel

Als u besluit Groeneveld Gerechtsdeurwaarder als uw gerechtsdeurwaarder in Ede in te schakelen, zult u merken dat dit een groot voordeel is ten opzichte van een incassobureau, omdat deze keuze u tijd scheelt. Als u een incassobureau heeft ingeschakeld en u moet aansluitend een deurwaarder inzetten, dan moeten alle incassobureaus dit uitbesteden. Bij Groeneveld Gerechtsdeurwaarder kunt u rekenen op onze diensten als incassobureau én als gerechtsdeurwaarder.

Werkzaamheden gerechtsdeurwaarder

Voordat u een gerechtsdeurwaarder kunt inzetten, is het van belang dat u er alles aan heeft gedaan om uw debiteur eraan te herinneren dat hij nog een openstaande rekening heeft staan. Dat gebeurt in het eerste traject. Als u de gerechtsdeurwaarder inschakelt, start aansluitend het gerechtelijke traject. Voorafgaand aan dit project vindt de minnelijke incasso plaats. Dit doet de deurwaarder ook voor u.

Minnelijke incasso

Voordat het incassotraject begint stuurt u een laatste aanmaning. Dit is een laatste manier voor de debiteur om de openstaande rekening zonder extra kosten te voldoen. Uit de praktijk blijkt dat veel debiteuren zich bij deze laatste aanmaning voldoende aangemoedigd voelen om de openstaande factuur alsnog te voldoen.

Mocht betaling uitblijven, dan start het traject van de minnelijke incasso. Vanaf dit moment pakken wij het incassotraject verder op. We manen de debiteur nogmaals verschillende keren aan. Krijgen wij geen gehoor dan overleggen wij de drie opties met u:

  1. het dossier sluiten
  2. de gerechtelijke procedure starten
  3. alternatieve maatregelen treffen

Gerechtelijke procedure

Kiest u na het sommatietraject voor de tweede optie, dan dagvaarden wij de debiteur. Dit is de start van de gerechtelijke procedure. Er zijn twee mogelijke varianten: de gewone procedure, ook wel bekend als bodemprocedure of een kort geding. Het incasso kort geding mag niet te gecompliceerd zijn om deze variant te laten slagen. Dat betekent dat uw vordering eenvoudig aan te tonen is. Op basis van de uitspraak van de rechter kunnen wij beslag leggen op banksaldo, inboedel of vastgoed. Ook dit doen wij in overleg met u.

Meer informatie over het inschakelen van een gerechtsdeurwaarder? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Contact opnemen