Vordering uit handen geven

Als een debiteur niet binnen de afgesproken termijnen betaalt, dan geeft u de vordering aan ons uit handen. Daarmee start u het incassotraject. Wij zijn ingesteld op een zo kort mogelijke doorlooptijd zodat we het probleem snel kunnen oplossen, met begrip voor de situatie van zowel u als die van uw debiteur.

Wanneer geef ik een vordering uit handen?

Gewoonlijk stuurt u na verloop van de eerste betalingstermijn een herinnering. Blijft de betaling uit dan stuurt u, bijvoorbeeld na twee weken, een aanmaning. Betaalt de debiteur nog steeds niet, dan stuurt u een ingebrekestelling waarin u de laatste termijn aangeeft waarbinnen hij of zij kan betalen. Meestal is dat vijf dagen. In die brief geeft u aan dat u de vordering aan ons, Groeneveld Gerechtsdeurwaarders, uit handen geeft en dat de extra kosten voor rekening van de debiteur zijn. Met DebKey kunt u zelf deze sommatie of ingebrekestelling aanmaken.

Stel gratis en vrijblijvend een pre-incassobrief op.

Wacht niet te lang

We zien vaak dat bedrijven te lang wachten met het uit handen geven van een vordering. Betaalt uw klant de ingebrekestelling niet binnen de gestelde termijn, wacht dan niet met het overdragen van de incasso. Voorkom dat de vordering verjaart.

Wanneer is een deurwaarder nodig?

Het incassotraject begint vriendelijk, met de pre-incasso en de minnelijke incasso. Maar blijft uw rekening na de eerste helft van het traject onbetaald, dan kunt u ervoor kiezen om gerechtelijke stappen te ondernemen. Vanaf dan schakelt u de deurwaarder in. Lees meer over het inschakelen van de deurwaarder.

Waarom Groeneveld