Incassobureau Barneveld

Groeneveld Gerechtsdeurwaarders is een gespecialiseerd incassobureau nabij Barneveld. Als u dus een vordering uit handen wilt geven aan een incassobureau, dan staat ons vakkundige team van gerechtsdeurwaarders en incasso medewerkers graag voor u klaar. Een vordering geeft u uit handen als een debiteur niet betaalt binnen de afgesproken betalingstermijn. 

Vorderingen aanmelden

Traject voor inschakelen incassobureau Barneveld

Voordat u Groeneveld Gerechtsdeurwaarders als uw incassobureau nabij Barneveld inschakelt, gelden er een aantal regels.

  • Betalingstermijn duidelijk maken: als u een product of dienst verkoopt aan consumenten, bedrijven of aan de overheid, dan is er vaak sprake van een betalingstermijn. Deze termijn mag niet onredelijk zijn. In de regel staat de betalingstermijn in de algemene voorwaarden.
  • Wettelijke betalingstermijn: als de overheid zaken doet met bedrijven of bedrijven onderling zaken doen, dan geldt er een wettelijke betalingstermijn. Bij B2B-overeenkomsten geldt een betalingstermijn van maximaal 60 dagen. Is de betalingstermijn langer? Dan wordt deze automatisch omgezet naar 30 dagen. Een uitzondering hierop is als aangetoond kan worden dat een verlenging van de betalingstermijn voor beide partijen niet nadelig werkt.
  • Maximum betalingstermijn: bij overeenkomsten tussen overheid en bedrijven geldt een maximum betalingstermijn van 60 dagen nadat de debiteur de factuur ontvangen heeft..

Uw klant betaalt niet

Als de betalingstermijn is verstreken en u nog steeds geen betaling binnen heeft, dan kunt u ons inschakelen. U kunt dan een standaard vergoeding voor de incassokosten in rekening brengen. Deze vergoeding is een percentage van de rekening om consumenten en eenmanszaken te behoeden voor (te) hoge incassokosten. Als u zaken doet met een bedrijf, dan kunt u hiervan afwijken. Er moet dan wel een overeenkomst zijn waarin dit naar voren komt.

Innen van schulden

Nadat u ons heeft ingeschakeld, starten we het incassotraject. Hierbij streven wij ernaar dat de debiteur op korte termijn betaalt. Groeneveld Gerechtsdeurwaarders start met de pre-incassobrief. Wordt er niet gereageerd op deze brief dan gaan we over tot de minnelijke incasso. De debiteur krijgt dan twee schriftelijke en één telefonische aanmaning. Tijdens het hele eerste traject houden we u goed op de hoogte van de voortgang. Mocht betaling na dit eerste deel van het incassotraject nog steeds uitblijven, dan kunnen we gerechtelijke stappen ondernemen. Groeneveld Gerechtsdeurwaarders is tegelijkertijd uw deurwaarder nabij Barneveld, dus kunt u ook bij ons terecht om het gerechtelijke traject te starten.

Pre-incasso brief aanvragen

Wilt u meer weten over Groeneveld Gerechtsdeurwaarders als uw incassobureau én als uw gerechtsdeurwaarder in Barneveld, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen

Maak direct een proefberekening

ZakelijkParticulier