Incassobureau Veenendaal inschakelen

Een incassobureau in Veenendaal komt van pas als uw rekeningen niet betaald worden. U heeft uw klant er waarschijnlijk al meerdere keren op gewezen, maar het geld wordt maar niet bijgeschreven. In dit geval kunt u uw vordering uit handen geven aan Groeneveld Gerechtsdeurwaarder. Als deurwaarderskantoor en incassobureau in Veenendaal zijn wij bevoegd om incassowerkzaamheden uit te voeren. 

Vorderingen aanmelden

Hoe werkt Groeneveld Gerechtsdeurwaarders, uw incassobureau in Veenendaal?

Er zijn vier stappen in het incassotraject die wij als incassobureau in Veenendaal volgen.

De Pre-Incassobrief

Als eerste sturen we een pre-incassobrief. De vordering wordt voor een laatste keer aan uw debiteur aangeboden op het briefpapier van Groeneveld deurwaarders. Uit de praktijk blijkt dat veel debiteuren dan alsnog de rekening betalen. Verdere stappen zijn in dat geval niet meer nodig en u heeft uw geld binnen zonder de confrontatie aan te hebben moeten gaan.

Pre-incasso brief aanvragen

Incassoprocedure bij uitblijven betaling

Mocht de pre-incassobrief niet het gewenste effect hebben, starten wij als uw incassobureau in Veenendaal op correcte en redelijke wijze de incassoprocedure. Dit is de minnelijke incasso. Wat houdt deze in?

  • wij bellen u om de voorwaarden nog eens door te spreken;
  • we sturen een schriftelijke aanmaning aan uw debiteur tot twee keer toe;
  • per telefoon manen we uw debiteur ook nog een keer aan;
  • bij contact maken wij duidelijke afspraken met uw klant voor wat betreft de betaling;
  • niet nakomen van gemaakte afspraken betekent gelijk vervolgstappen.

Als de aanmaningen er niet voor zorgen dat uw debiteur betaalt, heeft u vervolgens de navolgende keuzes:

  • u sluit het dossier tegen minimale kosten;
  • u start de gerechtelijke procedure (de meest gevolgde route)
  • u treft als eerste alternatieve maatregelen, wat mogelijk is bij grote vorderingen vanaf € 10.000,00. Denk bij alternatieve maatregelen aan bijvoorbeeld een beslag op de bankrekeningen, op de auto of op de inboedel van de debiteur.

Naar de rechtbank

Als u besluit de gerechtelijke procedure te starten, krijgt u van ons een voorschotnota om de kosten voor de dagvaarding en griffierechten te voldoen. Uw betaling wordt verrekend met de eindafrekening. Zodra u deze heeft betaald stellen we de dagvaarding op. Keurt u deze goed, dan dient Groeneveld Gerechtsdeurwaarders, uw incassobureau in Veenendaal, deze in bij de rechtbank. Vervolgens wordt er een zittingsdatum bepaald waarop de debiteur voor de rechter moet verschijnen. U hoeft daarbij niet aanwezig te zijn. Wij regelen alles voor u, als uw incassobureau in Veenendaal. Groeneveld Gerechtsdeurwaarders krijgt het vonnis van de rechter te horen en wij brengen u zo snel mogelijk op de hoogte.

Executiemaatregelen

Nadat we de debiteur op de hoogte hebben gebracht van het vonnis, kunnen wij beginnen met de executiemaatregelen. Samen met u bepalen we de marsroute. Leggen we beslag op het inkomen, de inboedel of het banksaldo van de debiteur? Tezamen kiezen wij de meest effectieve maatregelen.

Meer weten over Groeneveld Gerechtsdeurwaarders als uw incassobureau of gerechtsdeurwaarder in Veenendaal? Neem gerust contact met ons op.

Contact opnemen

Maak direct een proefberekening

ZakelijkParticulier